Пловдивчанката замина за Армения, където взе участие в проект, целящ интеграция на деца с увреждания...

Стойка от първия сезон на шоуто “Биг Брадър” попада съвсем случайно в българо-арменски театрален състав. Въпреки че не знае добре английски език, голямото желание и амбицията й помагат да се справи и да замине с трупата на турне в Армения. „Това е проектът, който наистина ме кара да се чувствам щастлива и полезна”, сподели самата тя в студиото на „На кафе”.

 

Проектът цели да интегрира деца с различни ментални и физически увреждания с помощта на театъра. Създадената от трупата приказка се играе пред деца, които нямат тези проблеми, но им помага да разберат по-добре света на другите си връстници. Всички актьори преминават през кратък психологически курс, който ги научава как да общуват с деца с различни проблеми.

 

Светът на „различните” показва историята на едно 19-годишно момче, което не говори, не пише и няма умения да общува с хората.

 

„В Армения ми хареса много. За първи път срещам толкова различна от българската култура”, споделя Стойка.

 

Новата страст на пловдивчанката, станала популярна чрез цветущата фраза "пипирудо, ще те спася", освен театъра, се оказа кардио тренировка, която е толкова натоварваща, че никой досега не е успял да я довърши от първия път. Много скачане, тичане и други динамични упражнения извайват всяка част от тялото само за 45 минути на ден.

 

Как да приготвите таратор от кашу, майонеза от бадеми и подправка от билки – вижте във видеото. Какво още пък сподели Стойка от „Бъг Брадър” гледайте на страницата на „На кафе” в Nova Play.