Съсипахме разузнаването и контраразузнаването, допълни лидерът на „Атака”...

„Виждам безхаберност в управляващите. Те продължават да се отнасят към сигурността на България като към нещо, което е дадено отвън – не може да ни пазят Мосад и ЦРУ”. Това каза в „Здравей, България” лидерът на “Атака” Волен Сидеров и член на парламентарната комисия, която контролира ДАНС.

 

Обявихме, че нямаме врагове, съсипахме разузнаването и контраразузнаването, допълни Сидеров.

 

Ден след атентата на заседание на парламентарната комисия за контрол на ДАНС се появи Владимир Писанчев, зам.-председател на агенцията. След заседанието Сидеров заяви, че „терористите са хванали ДАНС по бельо”.

 

ДАНС са много безпомощни, обобщи Сидеров. Той недоумява как така атентаторът се е взривил, а в същото време шофьорската му книжка е останала непокътната.

 

Във връзка с обсъждания във вторник вот на недоверие, Сидеров заяви: „Яне Янев е ненадминат в изкуството си да преобръща. Миналата година той каза, че Бойко Борисов е мафиот и е участвал в убиец, а днес го нарича „тибетски як”. Янев нарече Цветанов как ли не, а сега иска да му издига паметник”.

 

По време на дискусиите за вота на недоверие в парламента лидерът на РЗС Яне Янев каза, че БСП, ДПС и Атака са фалирали политически. Той им предложи да издигнат паметник на вътрешния министър Цветан Цветанов, защото не е вкарал в затвора министри от Тройната коалиция.

 

При мен подобни промени са принципни – даваме подкрепа за нещо, но имаме и изисквания, подчерта Сидеров.