12 месеца почернените родители работят за обезопасяване на пешеходните пътеки.

На днешната дата преди година семейства на загинали на пътя създадоха движението "Червена пътека", за да постигнат промени, с които да гарантират сигурността на пешеходците.

12 месеца почернените родители работят за обезопасяване на пешеходните пътеки и приемане на промени, които да гарантират ефективни присъди за шофьорите предизвикали смърт на пешеходец.

Година по-късно те са удовлетворени от постигнатото. Първата годишнина на инициативата беше отбелязана в много градове на страната с полагане на цветя на пешеходни пътеки. В Бургас на пътеката, където загина 11 годишната Валя, цветя положи и главния секретар на МВР Калин Георгиев.

 

„Днес, ако мога така да се изразя, се радвам, защото днес е националното движение „Червена пътека” и днес Народното събрание приеха всичките наши промени, които искахме, почернените родители. Приемам го за много добър знак, че децата не си заминаха напразно. Може би това бе тяхната задача, тук на земята, да се промени нещо след тяхната смърт”, каза Мария Димитрова, майка на загиналата Валя.
 

 

Подробности вижте във видеото.