Според слуховете неизвестният вандал е харесвал насочения към него медиен интерес...

Пожар горя отново в Шуменското село Каменяк тази нощ. Поредна къща е опустошена от огнената стихия въпреки засиленото полицейско присъствие в селото.

 

Точно 10 дни си даде почивка неизвестният пироман в Каменяк. Последният му пожар беше преди общоселското събрание, на което хората призоваха властите за помощ. Тази нощ драснал клечката на съседна къща до последната изгоряла.

 

Всяка вечер има засилено полицейско присъствие, даже тази вечер именно полицията е установила горящата постройка, съобщава Румен Симеонов, началник на РПУ Шумен. Къщите са необитаеми, добавя той.

 

Сигналът в пожарната е постъпил две минути преди 21.00 часа. Потушен е с 16 тона вода. Без ток останаха 10 села, докато се потуши огъня поради  изключване на целия електрически извод. Местните хора са  уплашени и изнервени. Чуват се подмятания за преминаване към саморазправа.

 

Разследващите смятат, че палежът и този път е  извършен от вътрешната страна на къщата, а не от към поляната, с която граничи. Няколко човека бяха извикани за разпит тази нощ в селското кметство. Около полунощ бяха докарани и двама полицейски психолози.

 

Има заподозряно лице, с което в момента се провеждат мероприятия по досъдебно производство, казва Дарин Добрев, началник на РПУ град Хитрино. Преди време и група деца направиха пожар в училището, продължава Добрев. Той се надява в скоро време да успеят да разкрият извършителя.

 

Според слуховете автор на палежите е психично болен мъж от известен ромски клан, заселил се тук преди години. Той изпитвал удоволствие да бъде  коментиран от медиите и за това палел.

 

Всички 15 палежа са само с материални щети. Хората в селото обаче се молят ситуацията да се овладее преди да има човешка жертва.
 

 

Репортер: Лилия Панайотова