Според Андрей Райчев две групировки вече чакат наследството на Борисов...

 

ГЕРБ се намират на ръба на ерозията си. Това заяви в ефира на „Здравей, България” социологът Андрей Райчев в коментар на изминалия политически сезон. 
 
Райчев каза още, че управляващата партия е изчерпала резерва си и сега „ще тръгне надолу, като е много важно къде ще спре”.
 
„Това правителство не може да бъде упрекнато за някакви груби грешки. В момента то просто печели време, колкото да му мине мандата и да го изберат пак”, каза още социологът.
 
Той допълни, че вече има две „групировки, които чакат наследството на Борисов – едната е по линията Плевнелиев-Дянков, а в другата са Фидосова, Цветанов и др.”
 
Политологът Димитър Аврамов пък коментира, че политическият екип на ГЕРБ се проваля и обществото започва все повече да се интересува от личната съдба на премиера.
 
„Проблемът е, че няма един политически Борисов, който да управлява. Този е рефлективен, усеща нещата, но така не се управлява държава”, заяви Аврамов.
 
Колегата му Румяна Коларова определи отиващия си политически сезон като „противоречив” и допълни, че до края на мандата си ГЕРБ ще инвестират всичко „във финалния си спринт".
 
Политическият психолог Антоанета Христова пък допуска, че управляващите ще увеличат доходите на населението, за да „потушат пожарите”.
 
„ГЕРБ просто тичат след събитията и понякога проявяват патологични симптоми”, добави Христова.
 
Целия разговор с анализаторите гледайте във видеото.