„Подготовката мина отлично”, твърдят Иво Ангелов и Христо Маринов

4-ма участници ще има България в състезанията по борба класически стил на Олимпиадата. Александър Костадинов (категория до 55 килограма), Иво Ангелов (60), Христо Маринов (84) и Елис Гури (96) заминаха за английската столица в отлично настроение и с готовност всички да спечелят медали от Игрите в Лондон.

 

"Надявам се да стигна най-малко до медал” уверено заяви Иво Ангелов. „Подготовката мина на високо ниво и всички отиваме в Лондон за място сред първите трима. Живи и здрави сме, нямаме проблеми с контузии. Остават още 4 дни до кантара и трябва да стиснем зъби. Конкуренцията там е жестока, защото най-добрите 20 от цял свят са там. Ние обаче сме част от тези 20 и трябва да побеждаваме. Има много добри състезатели, там е и световният шампион от Иран, но все още няма незагубили спортисти и специално борци. Всичко се очаква от този турнир и мен не ме е страх от никого. Няма от какво да се плашим, борба е и ще видим какво ще стане. На всяко състезание отивам за медали и се надявам този път да спечеля златото. По-тежкото мина, а това е подготовката", категоричен бе Ангелов.

 

Христо Маринов сподели, че големите очаквания към него не го натоварват допълнително: „Абстрахирам се от тези прогнози и очаквания за медали и се концентрирам върху състезанието като цяло. Ако се боря добре, ще стигна и до медалите. Вярвам, че мога да успея. Ако имам ден и шанс, имам и възможности да стигна далеч. Нямам никакви притеснения, здрав съм и съм уверен в собствените си сили".