Тримата големи заредиха с положителна енергия родните състезатели

Трима от най-известните българи на планетата окуражиха днес нашите олимпийци в Лондон. Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Таня Богомилова посетиха олимпийското село и вкупом вдъхнаха силна доза увереност на родните състезетали.

 

Мегазвездата на световния футбол предизвика небивал интерес в селото, а олимпийските шампионки в атлетиката и плуването бяха сред най-търсените за снимки и автографи от обитателите. Христо, Стефка и Таня се срещнаха с българите пред офиса на нашата делегация, където ги чакаха почти всички от състава с изключение на тези, които бяха на състезания и тренировки. Тримата не пропуснаха да се снимат с всеки един по отделно и надъхаха представителите на различните спортове.

 

Особено емоционален бе Стоичков, който си пропомни и посещението на друга олимпиада – Барселонската през 1992 г. Христо не спираше да повтаря, че е нужен силен хъс във всеки мач, във всеки старт и във всеки бой, посъветва нашите да не падат духом, като припомни случилото се в Щатите през 1994 г., когато никой не ни броеше сред фаворитите. След емоционалните срещи, тримата ни супергерои побъбриха в близката градинка с целия тим на боксьорите, тъй като сред гостите в селото днес бе и президентът на БФБокс Краси Инински.