Бащата-треньор обмисля да обжалва

Новозеландският състезател по кану-каяк Майк Доусън получи наказание от две секунди от собствената си майка, която е съдия на игрите. Въпреки санкцията той успя да се класира за полуфиналите.

 

Доусън сгреши при докосване на петата от общо 18 вратички на трасето, но успя да навакса наложеното от майка си наказание, за да се класира за следващия етап. След състезанието той изпрати шеговито електронно писмо до Асосиейтед прес, в което твърди, че заедно с треньора си мислят да подадат оплакване срещу съдията. Така обаче ще се влоши атмосферата на семейните вечери, защото треньорът му е и негов баща.

 

"Може би няма да подавам оплакване, защото ще има последствия след олимпиадата, а аз харесвам готвенето на майка ми. За щастие, наистина допрях вратичката и очаквах да има наказание. Ще се опитвам да не й създавам работа на полуфиналите", написа Доусън.

 

Той се класира осми сред 15 състезатели, което е достатъчно за полуфинал. 25-годишният новозеландец е на своята първа олимпиада, докато майка му е съдия за втори пъти на игрите, след Пекин 2008.