„Този искаше да ме прегази”, споделя българинът

Детелин Далаклиев е само на победа от спечелването на медал от Игрите в Лондон. Капитанът на националния ни отбор по бокс спечели и втората си среща в категория до 56 килограма. Той срази с 14:10 точки австралиеца Ибрахим Бала, но призна, че успехът не е дошъл никак лесно.

 

„Труден мач, както и очаквах, но това прави победата много сладка. Бях добре подготвен. Бе важно, че послушах треньорите, спазих тактиката и техните указания, дадох всичко от себе си и победих. Играх комбинативно и се получи. Съперникът искаше направо да мине през мен и бе доста трудно”, коментира Далаклиев пред Нова телевизия.

 

Капитанът на националния ни отбор е само на победа от спечелването на медал. Следващият му съперник е представителя на домакините Люк Кембъл. Далаклиев обясни, че е готов за сблъсъка. Двубоят ще бъде на 5 август.

 

„Знам за какво става въпрос и съм наясно, че ще бъде много трудно. Побеждавал съм този съперник, знам му играта. Ако направя каквото е нужно ще го победя. Не мисля, че е над мен този боксьор”, обясни Далаклиев.