Те поискаха по-прецизни ангажименти за осигуряването на реда и сигурността в сферата на туризма

Туроператорските фирми поискаха гарантиране на сигурността на хората, както и засилено полицейското присъствие в курортите. на среща между Главна дирекция "Национална полиция" и бранша бяха обсъдени предложенията и препоръките между страните.

 

Летовниците, които фигурират в списъците на туроператорските фирми, ще могат да поставят багаж в автобуси. Това е една от 20-те препоръки на "Национална полиция", които бяха представени днес на работещите в сектора.

 

В дискусията бяха обсъдени въпросите за задълбочаване на взаимодействието между полицията, туроператорите и хотелиерите. Важна точка беше предложението за провеждане на инструктаж за служителите на туроператорските фирми и хотелите по въпросите на сигурността. Участниците обсъдиха и необходимостта от промени в нормативната база, които да въведат по-прецизни ангажименти за осигуряването на реда и сигурността в сферата на туризма.

 

В началото на септември ще се проведе и по-детайлна среща, на която ще се обсъдят конкретни предложения и ангажименти от всяка една от страните.

 

Нова ТВ напомня, че от днес охраната на един от най-големите и посещавани родни курорти беше засилена. 200 полицаи и два велоекипа дежурят денонощно в Слънчев бряг.