Европейската шампионка е доволна от бягането си...

Европейската шампионка в спринта на 100 метра Ивет Лалова обясни, че на тази Олимпиада резултатите са изключителни и попадането й на финал е било почти невъзможно.


"Трябваше да сляза под 11 секунди, за да достигна до последното бягане, което е много трудно за мен в момента. Конкуренцията беше невероятна. Честно казано, не очаквах такива резултати от останалите момичета. Спомнете си Атина. Там имаше само две слизания под 11 секунди, и то на олимпийската шампионка. В Пекин пак имаше фойерверки само на финала. Аз бягах с детски резултат и на полуфинал с 11,50 сек. Тук нивото е изключително", сподели Лалова.

Българската спринтьорка обясни, че не се чувства добре здравословно, което също е оказало влияние върху представянето й. Тя финишира шеста в своята полуфинална серия с резултат 11,31 сек., с което остана на 19-то място в крайното класиране.


Шели-Ан Фрейзър-Прайс (Ямайка) защити титлата си от Пекин 2008, след като на финала финишира за 10,75 секунди. Втора завърши Кармелита Джетър (САЩ) с 10,78 секунди, а с бронза се окичи Вероника Кембъл-Браун (Ямайка) с 10,81 секунди.

Участието на Лалова на Олимпиадата не е приключило. Тя ще бяга и в състезанието на 200 метра. Квалификациите са в понеделник.