Димитър Николов беше избран за градоначалник с много силна мажоритарна подкрепа

„Нямаме формула, която можем да напишем за успех. Аз и моя екип посрещаме сериозно одобрение от съгражданите. Усещам подкрепата и то всекидневно”, сподели кметът на Бургас Димитър Николов пред камерата на „Здравей, България”.

 

Следващата година Бургас ще участва активно по съфинансираните програми на Европейския съюз, сподели кметът. Отделно от това общината ще продължава с облагородяването на града и развитието на спортната инфраструктура.

 

Оказа се, че човек наистина може да завиди на бургазлии, които освен, че са горди с родния си град, споделят, че това наистина е най-красивото място в страната. „Винаги ще се върна, дори и да не живея тук” , „Бургас е градът на творческите личсноти” са  някои от отгворите, питайки хората какво за тях е града.

 

„Като кмет се чувствам виновен за всички проблеми, които се случват на територията на общината”, коментира градоначалникът по повод терористичния акт на летището в Бургас. Той изказа съжаление за случилото се, отчитайки го като слабост донякъде на общината. В последните години Бургас и целия регион работят усилено за изграждането на една положителна визия и подобен акт успява да я помрачи. Въпреки това Николов все още не се е отказал да бъде открита редовна авиолиния до Тел Авив заради увеличения поток не само на израелски туристи в България, но и обратното.

 

За голямото лятно музикално събитие „Spirit of Burgas” Николов сподели, че за първи път тази година е имало две обединени сцени, повече фенове и страхотно парти през цялото време.

 

Междувременно Николов сподели, че кампанията по набиране на средства за лечението на Ади от Бургас е минала повече от успешно. Момичето се лекува в Германия и Николов е оптимист, тъй като и лекуващите я специалисти са много обнадеждени за лечението й. Около година ще се наложи Ади да остане в клиниката, която е изключтелно напреднала в лечението на подобни онкологични заболявания на костта. „Използвам възможността да благодаря на всички в България, които помогнаха и подкрепиха  призива за Ади”, сподели още Николов.

 

Може би и заради това сегашния градоначалник беше избран за такъв с много силна мажоритарна подкрепа. „Може би бургазлии, пък и всички българи, ценят реалния труд и виждат, когато се работи откровено”, споделя Николов.

 

Целия разговор с кмета на Бургас Димитър Николов вижте във видеото.