Гимнастикът заяви, че има нужда от почивка и че не е изключено да се състезава отново

„Мисля, че се представихме достойно. Самото влизане във финала изпълни нашите цели”, заяви за „Здравей, България” най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев, след като на 6-ти август стана седми на халки на олимпийските игри в Лондон.

„Допуснах и лека грешка при приземяването, но не мисля, че дори и да го бях изпълнил перфектно, щеше да ме е яд, ако бях останал четвърти”, призна Йордан Йовчев.

Относно съперниците си гимнастикът заяви, че според него златният медал е трябвало да отиде при китаеца, а не при бразилеца, тъй като той играл по-добре.

Българският гимнастик сподели впечатленията си от Олимпиадата, че има много силни състезатели и че във всеки спорт силите вече са много изравнени.

„Развива се спортът. Аз бях щастлив, че съм сред младите състезатели и в средата на големия спорт”, допълни Данчо Йовчев.

Във връзка с плановете му за бъдещето българският гимнастик уточни, че най-напред му предстои възстановяване на травмите.

„Не мога да кажа в емоциите си „ох, спирам” или „ох, ще направя още две състезания”. За момента имам нужда от възстановяване, оттам насетне ще видим какво правим. Не искам да спирам, но ако така е трябвало – ще спра. Ако ми е писано да направя още едно състезание, за себе си лично ще го направя. Нека първо се възстановя”, заключи Йордан Йовчев.

Какво заяви българският гимнастик относно предстоящото европейско първенство и какви подробности още сподели за „Здравей, България” – гледайте във видеото.