Боксьорът посвети своето отличие на треньора Борислав Бояджиев, който има голям принос за българския успех

Сам човек е за никъде. Трябва да има винаги подкрепа и помощ”. Това сподели в студиото на „Здравей, България” бронзовият ни медалист Тервел Пулев. Много години труд, усилия и лишения е цената на олимпийски медал, допълни още той.

 

Конкуренцията е много голяма на олимпиада. Влезе ли се в етап за самите медали, става жестоко”, сподели боксьорът ни. Освен подкрепата на феновете и останалите спортисти, братът на Тервел – Кубрат Пулев – също голям български боксьор, го е подкрепял винаги със съвети и кураж по време на игрите.

 

Според спортиста самочувствието и финансите на един спортист имат пряка зависимост, защото „все пак и в спорта парите движат света”. Инвестирането на повече финанси в даден спорт му дават шанс той да бъде по-развит и успешен, смята Пулев. Самият той не се оплака от липса на финанси и сподели, че е бил изцяло обезпечен от федерацията.

 

В краткосрочен план боксьорът сподели, че ще се отдаде на почивка и все още не е решил дали ще участва на следващата Олимпиада в Бразилия през 2016 г.

 

За разочарованието, което сребърната ни медалистка Станка Златева изпита след загубата на финала, Тервел коментира: „От Станка действително очакваха повече. Това очакване и това натоварване й изигра лоша шега”.

 

За своето отличие Пулев сподели, че голям принос има треньорът му Борислав Бояджиев и затова го посвещава на него.

 

„Беше хубаво да вземем повече медали”, заяви Пулев, но въпреки това, той е горд с постигнатото. „Емоцията и цялата атмосфера трябва да се усетят”, завърши медалистът.

 

Какво още каза бронзовият ни медалист Тервел Пулев гледайте във видеото.