Младият мъж се заканил да забие куршум в главата на Обама

Американски студент беше осъден на три години пробация за отправяне на заплахи срещу президента Барак Обама в социалната мрежа „Фейсбук”. Съдът постанови, че 21-годишният Хоакин Серапио е постъпил погрешно, но че няма доказателства той да е възнамерявал да изпълни  отправените заплахи.

Студентът от Флорида пледира виновен през май по обвинения в заплахи да убие или да навреди на президента. Младият мъж се заканил да забие куршум в главата на Обама.

В друго съобщение във „Фейсбук” поискал помощ, за да убие президента.    

Заплахите били публикувани през февруари по повод реч, която Обама произнесъл в Университета на Маями. Впоследствие Серапио изпратил извинително писмо до президента, в което определил действията си като "детински глупави".

„Това бяха саркастични коментари във "Фейсбук". Не вярвах, че някой ще ги вземе насериозно. Наистина мислех, че са просто забавни. Не осъзнавах какви последствия може да има”, съжалява Серапио.

Освен условната присъда младия студент получи нареждане от съда да постне във „Фейсбук” съобщение, в което да обясни какво се е случило и да се разкае публично.