Според него момичетата са имали непристойно, абсолютно неприлично поведение в молитвения храм

Разбира се, че трябваше да бъдат осъдени, защото във всяка друга молитвена сграда, ако бяха направили това нещо, нямаше и да стигнат до осъждане. Ако го бяха направили в синагога, две години щяха да са им малко, но понеже е в православна църква изведнъж тук избуяват критики, мнения и становища, защото православието е най-толерантната религия”, така бившият депутат Павел Чернев коментира за „Здравей, България” провокацията на руската група „Пуси райът”.

Той поясни, че за него става въпрос за целенасочена атака срещу православието, която е провокирана и от централизацията и засилването на властта в Русия, която, според Чернев, явно не се харесва по политически причини на определени кръгове.

Според журналиста Момчил Инджов обаче, в конкретния случай е смешно да се твърди, че има насаждане на религиозна омраза и допълни:

„Те са се помолили на Богородица да прогони Владимир Путин. Те са недоволни от един президент. Това не им пречи да бъдат православни.”

„Не виждам подигравка, това е протест срещу президента Владимир Путин. Всеки има право да протестира срещу когото си иска”, категоричен е журналистът.


Павел Чернев не се съгласи с това мнение и обясни, че „подигравка е дори меко казано”, тъй като момичетата „имат непристойно, абсолютно неприлично поведение в молитвен храм в момент, в който хора се молят там”.
 
Припомняме ви, че на 21-ви февруари Мария Алехина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцеви отслужиха „молебен срещу президента Владимир Путин” в московския храм „Христос спасител”. Съдът ги призна за виновни в хулиганство заради вандалското поведение и ги осъди на две години затвор.

Целия разговор в студиото вижте в студиото.