Палатките или караваната предлагат една по-екзотична и изпълнена с различни емоции почивка

Какво е да почиваш далеч от шума в курортите, от морските вълни и удобствата в хотелите? На почивка с каравана или палатка понякога може да е истинско приключение и за деца и възрастни.

 

Тези сини води не са от морето. Това е язовир Огоста край Монтана. На него намираме група приятели, дошли на почивка със своите семейства. Харесват чистия въздух, тишината и спокойствието около монтанския язовир. Обичат и студената бира. Свързва ги риболова и това си личи от въдиците на брега.

 

Семейство Георгиеви е от София. На почивка край брега на язовира са за две седмици. Имат каравана с всички удобства за спане и готвене.

 

16-годишната Петя твърди, че на палатка край язовира е в пъти по-хубаво, отколкото на шумните плажове край морето. Тя призова гост-водещата на „Здравей България” Калина Крумова да посети техния палатков лагер, за да се убеди лично, че е по-хубаво от Бургас.

 

Разбира се, да си на палатка, съвсем не означава да си като във четиризвезден хотел. С всичките си плюсове и минуси палатковият лагер обаче си остава алтернативен начин, за да се изкара една евтина почивка, изпълнена с приключения и много емоции.

 

Репортер: Биляна Борисова