Версията за случая е друга според управителя и охранителната фирма

Продължава разследването по случая с мелето и стрелбата в известна дискотека в Слънчев бряг. Управителят и собственикът на охранителната фирма обявиха и своята версия за случилото се, което обеч е различно от казаното от Димитър Спасов-Каратиста в ефира на „Здравей, България”. 

 

В дискотеката обстановката вече е спокойна. Управителят на заведението обаче бе потресен от казаното от Димитър Спасов, отричайки оповестеното от него в ефира на Нова ТВ да е истина. Малин Кръстев също е пострадал в мелето. Собственикът на охранителната фирма, ангажирана в голяма част от заведенията край морето също разказа своята версия.

 

Според началника на охранителната фирма Георги Янев всъщност става въпрос за конфликт между две компании в заведението, които са се веселили от обяд, доста подпийнали и агресивни. Станалият конфликт е бил заради момичета на съседна компания, при което е нанесен удар и са изгонили този посетител. Охраната също се е намесила.

 

Според управителят на култовото заведение Малин Кръстев никой от охраната не е нападал компанията на Димитър Спасов, а напротив, служителите на  охранителната фирма са се стремили да предотвратят инцидент в сблъсък между две компании. Кръстев добре си спомня и поведението на Каратиста и компанията му, които са се настанили на съответното сепаре. На съседното пък е била компанията на друг мъж с охраната му.

 

Персонал от заведението също коментира, че един от охранителите е бил набит, когато се е опитвал да разтърве двете компании.

 

Факт е, че дискотеката търпи огромни поражения след мелето. Загубите са за 20 хил. лева, счупени маси, столове, газови лампи, изпотрошени прибори. От заведението ще заведат дело за нанесените щети, тъй като след конфликта всички посетители са се изнесли от дискотеката без да платят сметките си. От управата се извиниха на клиентите за причиненото неудобство.

 

От локала отрекоха също версията някой от персонала да е посегнал с нож срещу Каратиста и приятелите му, особено твърдението, че това се е случило пред погледите на полицията. Сигурно е обаче, че след размяната на реплики, блъскане, чупене на чаши и бутилки, вадене на ножове и палки се стига и до стрелба с огнестрелно оръжие, допуснато вътре в заведението. Оказва се че автоматичният законен ТТ е останал незабелязан от охраната.

 

От охранителната фирма заявиха, че при мероприятия с толкова и повече хора пропусквателният режим се осъществява много трудно. От там допълниха, че компанията, в която е имало оръжие, е била предупредена още на входа и то е било оставено извън локала. Не е ясно как обаче след това пистолетът се е оказал в някой от посетителите.

 

Репортер: Елена Танева