34-годишният мъж е бил един от приятелите, с които жертвата е почивал край морето

Полицията  арестува за 72 часа 34-годишният немски гражданин Ролф Гремел за жестокото убийство на плажа, което разтърси Бургас.

 

Задържаният е един от двамата приятели, с които жертвата Хенри Щенберг е бил на лечение в клиника за справяне с алкохолни зависимости в Германия, а по-късно пристигнали и наели квартира в морския град .

 

Причината за убийството е ревност. Заподозреният и жената имали връзка, а при пристигането си в Бургас жертвата се намесила във връзката и това изострило отношенията помежду им.

 

Същата вечер след сериозна алкохолна почерпка жената си тръгнала към квартирата, а жертвата влязъл в кабинка на плажа, за да се преоблече. Именно там бил нападнат от своя съквартирант,който избягал, но после се върнал, за да вземе пари, които били в джоба на Щенберг. Тогава видял, че мъжът пълзи към крайбрежната алея и там нанесъл смъртоносния удар с ножа.

 

Срещу Гремел е повдигнато обвинение за умишлено убийство. За това престъпление законът у нас предвижда затвор от 10 до 20 години. Делото ще се гледа от Окръжна прокуратура на Бургас и след приключването му ще бъде внесено в Окръжен съд- Бургас.