Зам.-министър на правосъдието направи внезапна проверка там...

Заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев направи внезапна проверка в следствения арест в Бургас в късния съботен следобед. Повод за неочакваното посещение стана скандалното самоубийство на задържания Ролф Гремел в петък.

 
Резултатите от проверката на заместник-министъра ще бъдат оповестени през седмицата, но със сигурност по случая е образувано досъдебно произвоство по член 115, а дежурните надзиратели, допуснали служебна безотговорност, ще бъдат дисциплинарно наказани. 
 
34-годишния германец беше в ареста с мярка за задържане под стража за 72 часа, след като ден преди това направи пълни самопризнания за това как с нож е убил приятеля си - 48-годишния Хенри Щенберг. В понеделник трябваше да започне и делото за бруталното престъпление, разтърсило морския ни град. Гремел обаче не дочака присъдата си, а се обеси с кабела на телевизор в сградата на следствения арест. 
 
Гремел е бил изведен от килията си, за да гледа телевизия и оставен сам. По непотвърдена информация страдащият от алкохолизъм убиец е изтрезнял напълно, осъзнал е извършеното и е изпаднал в тежка депресия.