Според Димитров референдумът за "Белене" трябва да се проведе сега, не на изборите...

Цените на горивата, референдумът за „Белене”, самолетът на „Тигрите”, рекордната безработица, ръстът на цените на основни стоки -  всичко това са теми, за които Мартин Димитров, депутат от „Синята коалиция”, смята, че централата на СДС няма свои позиции.

Мирослав Найденов се прави на най-големият комунист в държавата. Предложи замразяване на цените в някои вериги супермаркети, което е абсолютно недопустимо. Това води, в утрешния ден, до по-високи цени”, каза Димитров.

По думите му не е редно, когато се случват подобни неща, СДС да мълчи. Той допълни, че според него хората, избрани да управляват партията в момента, смятат, че чрез мълчанието си по важни въпроси се сближават с ГЕРБ.

„Истината е, че единственият ефект е тотално обезличаване и пълно излизане от политиката”, каза още бившият председател на синята формация.

„Мислим само за обединителни формули оттук нататък, защото ако нищо не направим и нещата останат такива, няма да има политика и няма да има бъдеще”, допълни Димитров по въпроса дали СДС ще се раздели по някакъв начин.

 

Той каза, че ще направи всичко възможно за обединителен вариант, за да „има за кого да гласуват хората”.

Какво каза Мартин Димитров по всяка от гореизброените болни за обществото теми, включително кога трябва да се проведе референдум за "Белене" и  как трябва да се постави въпроса към населението – вижте във видеото.