Ползва ли се БСП с доверие или е „слаб отбор зад голяма табела”?

„Не е добра кондицията на БСП и това, мисля, че е известно. По-лошото е, че от 2009 до 2012 г. няма някаква промяна и това може да го види всеки”, каза Татяна Дончева, председател на „Движение 21” и член на ръководството на партията в ефира на "Здравей, България".

Дончева допълни, че не иска да говори за така наречения „СПИН скандал”, възникнал по повод изказването на говорителя на социалистите Антон Кутев, че „БСП е като СПИН - предава се предимно по наследство и по полов път”. По думите на Дончева няма смисъл да се говори за това, защото има по-сериозни и важни неща.

Кутев говори глупости системно”, допълни Дончева. След това тя го нарече „ибрикчия”.

Политикът каза още, че не е въпросът кой къде се намира в БСП и на каква позиция е, а как изглежда партията като цяло.

„Къде се намира тя в момента в българското политическо пространство? Ползва ли се с доверие? Хората считат ли я за сериозна или считат, че това е един слаб отбор зад голяма табела?” Това са въпросите, които Дончева постави, правейки аналогия със сътоянието на ЦСКА и СДС.

„В момента в СДС се състезават Карлово със Свищов. И БСП не е далеч от времето, когато ще бъде по същия начин сведена до състезание на два провинциални града в битка за някакво лидерство”, каза Дончева.

Тя допълни, че БСП върви по пътя на СДС, само че организмът е по-възрастен и затова „болестта” тече по-бавно.

Мерките, които трябва да се вземат, започват със смяна на ръководството, категорична е Дончева. Тя допълни, че младите хора в БСП, които показват лидерски качества, биват отстранявани и това е сериозен проблем.

"Станишев е по-добър за участие в европейската политика, отколкото във вътрешната на България", коментира още Дончева.

Целият разговор гледайте във видеото.