Израелският премиер обаче е категоричен, че нападението е дело на Хизбула...

 

Засега не е ясен извършителят на терористичния акт на летище „Сарафово” в Бургас. Това обяви премиерът Бойко Борисов след  днешната си среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. 
 
От своя страна Нетаняху уточни, че при подобни разследвания има информация, която не може да бъде обявявана официално, защото могат да бъдат компрометирани агенти на разузнаването. 
 
Борисов увери, че разследването се води от българските власти, но в тясно сътрудничество с всички чужди служби, които биха могли да помогнат за разкриването на терористичното нападение.
 
„Ние не гадаем и не обобщаваме. Знаем какво говорим. Знаем, че Хизбула стои зад атаката в Бургас”, категоричен бе Нетаняху.
 
Той благодари на българския народ, политици и лекари за реакцията след нападението и помощта, която са оказали на пострадалите израелци.
 
„Мисля, че приятелството може да бъде оценено най-добре в трудни моменти и ние сме ви признателни за това, което направихте”, заяви Нетаняху.
 
При срещата си в Израел делегациите на двете страни подписаха споразумения за сътрудничество в областта на информационните технологии, здравеопазването и образованието.  
 
Репортер: Олег Иванов