Актрисата коментира интервюто на Калоянчев

„В ДНК-то на по-старото поколение артисти е влязло усещането за несменяемост, за вековечност, но в един момент тези хора трябва да се смирят”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” актрисата Латинка Петрова.


Тя допълни, че с оттеглянето на някои вече възрастни големи таланти няма да дойде краят на българския театър, защото след тях идват по-младите.


Това свое мнение Латинка Петрова изрази в коментар на интервю, което великият ни актьор Георги Калоянчев даде за предаването „Карбовски: Директно”. В него актьорът критикува младите надежди на родната сцена.


Онова, което обаче истински натъжило Латинка Петрова, били думите на Калоянчев по адрес на покойния Георги Парцалев. Актьорът заяви пред камерата, че колегата му, който не е между живите, е бил гей и не обичал децата.


„На погребението на Парцалев Калата каза: „Загубих най-големия си приятел” и се разплака. Те двамата са градили заедно, минали са през толкова тръни и лаври. Затова съществото ми се съпротивлява срещу такива думи”, коментира Петрова.


И добави, че оправдава постъпката на Калоянчев заради напредналата му възраст и болката, породена от невъзможността му да се среща с публиката.


Цялото интервю с актрисата гледайте във видеото.