Стара техника няма как да не дава дефекти, каза управителят на "Пътнически превози"

„Техника, която е произведена преди 40 години, няма как да не дава дефекти”, каза Георги Иванов, управител на „Пътнически превози” в „Холдинг БДЖ”. Това беше част от коментара му по повод гнева на пътниците, които през почивните дни „отвлякоха” влак, защото техният от София до Мездра е имал техническа неизправност.

„Минават се технически прегледи, проверява се редовно депото, но все пак се случват и нередности”, допълни той.

Иванов допълни, че подмяната на старите влакове е скъпа и в момента няма достатъчно средства да се заместят с нови. „Това няма да е в близките 2-3 години”, каза той.

„Реално нов подвижен състав може да бъде доставен след 2014-та година”, уточни Методи Христов, също управител на „Пътнически превози” в „Холдинг БДЖ”. Той каза, че дружеството е кандидатствало за 300 млн. евро по Оперативна програма „Транспорт” и затова срокът е по-далечен.

По думите му другият вариант е държавата да отдели тези средства. „Това в момента обаче няма как да стане”, допълни Христов.

Що се отнася до проблемите с резервации на билети, Иванов каза, че в момента се тества нова електронна система, която да заработи до края на месеца.

Още важна информация за всеки, който пътува с БДЖ – гледайте във видеото.