Крадците прокопали траншея, за да пренесат по-лесно конструкциите...

Служители на „Гранична полиция” арестуваха трима роми, докато те режели стоманени прегради от основите на Дунав мост в Русе.

 
Край местопрестъплението униформените открили и конфискували микробус, пълен с газови горелки и бутилки с пропан-бутан. 
 
Заради ниските води на реката част от брега и основата на 15-а колона, където се намират металните заграждения, се оголили и до тях се е стигало сравнително лесно.
 
За да успеят да пренесат по-лесно стоманените конструкции, ромите са изкопали траншея, дълбока 1,5 метра и дълга 3-4 метра. 
 
Един от извършителите бил обявен за общодържавно издирване заради серия кражби в Силистра и Тутракан. Той е закаран там с конвой. Другите двама -  баща и син, са разпитани и освободени. 
 
След проверка на мястото било установено, че това не е първото посегателство върху конструкцията. И преди били рязани ламарини оттам.
 
Работна комисия, в която влизат представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, оценява състоянието на моста. Според членовете експертите опасност за сигурността на съоръжението няма, но при пълноводие на Дунав може да бъде подкопан защитният насип на колоната.