Премиерът зави, че би дал машината на всеки, който пожелае да я ползва...

Скандал в парламента предизвика полетът на правителствения самолет от София до Варна, който превози футболистите от "Витоша-Бистрица" и "Чавдар-Етрополе".

 
Опозицията обвини председателя на парламента Цецка Цачева, че предпазва премиера от неудобни въпроси по темата, като не допуска до парламентарния контрол опозиционните питания за полета на Авиоотряд 28.
 
Отборите от аматьорската лига платиха полета, след като в медиите избухна скандал около него.
 
Цачева отговорила на сините, че не могат да питат премиера за Авиоотряд 28, защото той бил самостоятелен юридически обект и нямал нищо общо с правителството. 
 
Десният депутат Иван Иванов отбеляза, че отрядът „няма лиценз за търговска дейност”. В отговор Борисов изтъкна, че самолетите му са втора ръка и „100 пъти съм ги давал”.
 
На „Коалиция за България” също не било позволено да задават въпроси по темата. Представителят на червените Петър Курумбашев директно обвини председателя на НС, че „крие” премиера. 
 
„С това солово изпълнение надминахте вчерашния ефект от арията на тримата тенори”, заяви Цачева в отговор на нападката на Курумбашев.
 
Тримата тенори, за които става дума, са червените депутати Мутафчиев, Курумбашев и Добрев. Още вчера те се оплакаха, че Цачева не им дава да питат по темата. Кирил Добрев говори в качеството си на член на Управителния съвет на футболен клуб "Пирин" - Гоце Делчев. 
 
„За разлика от вас, ние сме достатъчно критични към всичко, което забележим и след това отстраняваме, естествено, иначе нямаше да купите два нискотарифни, втора ръка „Еърбъс”-и, които да ги наречете правителствени самолети и след това да се чудим какво да ги правим. И затова ги даваме да се вози, който ги поиска, просто за да не стоят на земята, иначе трябва да пратим пилотите да летят с други компании, защото не могат да наберат часове”, коментира премиерът Борисов.
 
Репортер: Мария Цънцарова