По тази причина червените ще настояват за широко присъствие на международни наблюдатели...

БСП ще настояват за широко присъствие на международни наблюдатели по време парламентарните избори догодина. Това заяви Сергей Станишев пред членовете на националния съвет на партията. Той е убеден, че битката за властта ще се води само между БСП и ГЕРБ.

Сергей Станишев предупреди съпартийците си, че от ГЕРБ ще купят изборите догодина:

„Наясно сме, че управляващите са заделили гигантски финансов ресурс - държавен и от бизнеса, който ще бъде насочен към изборите - с който да купят изборите.”

Червеният лидер обясни, че в следващите месеци партията ще подготви хората си по места да се борят с изборни фалшификации.

Да не си мислят ГЕРБ, че живеят в Османската империя или България в края на миналия век, и изборите ще се правят и никой няма да им скача, както е описал Алеко в края на миналия век”, допълни Станишев.

Лидерът на социалистите подхвана темата за червените приоритети през новия политически сезон с история от тези дни за среща с негов приятел, който живее в чужбина. Станишев му разказал за живота у нас:

„Също така му споделих за големите международни бисери, които сътвори правителството през последните дни. Министерстовото на финансите само за няколко дни успя да заплаши Русия, че ще я напляска, а също така Холандия и търпението ни свършвало.”

Според приятеля на Станишев с подобни изявления на министри България трябва да забрави за приемане в шенгенското пространство.

Още по темата – във видеото.

Репортер: Мария Цънцарова