Олимпийска легенда в разговор за ценностите в кариерата и любовта...

Аз не плаках заради неуспех, напротив – смятам, че в крайна сметка направих чудеса с втората половина от състезанието и се класирах седма. Понеже седма, осма и десета бяхме с равни резултати, трябваше да престрелваме и тогава само една деветка ме лиши от така искания от мен финал”, обясни  състезателката по стрелба Мария Гроздева и допълни, че доста неща са се изписали, които не са верни.

„Аз плаках след една прецизна стрелба, на която много добре вървеше всичко и само в последните пет изстрела се случи нещо, за което аз бях безпомощна. Аз не можех да поправя тази грешка и се опитвах с всички сили, знания и умения, които съм учила, и не можех да променя нещата. Необяснимо по какви причини аз пуснах четири осмици в пет изстрела и тогава се разплаках зверски, защото усещах тази безпомощност. Нищо не зависи от мен, в един момента стават нещата, без да мога да ги контролирам”, разясни спортистката.

По нейни думи след това обаче се случило чудото – на бързата стрелба постигнала много висок резултат, който я изкарал на много по-предна позиция.

„В крайна сметка аз съм доволна. Това беше една много емоционална, ценна и силно изживяна олимпиада за мен”, заключи Мария Гроздева за Олимпиадата в Лондон.

Спортистката коментира, че в днешно време децата се заседяват повече пред компютъра. Според нея обаче именно спортът е нещото, което може да ги откъсне за няколко часа от „тъпото ежедневие”.

Спортът наистина е задължителен при децата. Колкото повече хора го осъзнаят, толкова по-добре”, категорична е Мария Гроздева.

Олимпийската легенда потвърди, че вярва в максимата, че спортът възпитава. Тя допълни, че нейните деца, които макар и да тренират лека атлетика, не вървят по нейния път, а по пътя, по който спортът е нещо задължително.

Как Мария Гроздева коментира представянето на българските спортисти на Олимпиадата в Лондон и какво още сподели за „Съпругите” – гледайте във видеото.