Инцидентът станал на пешеходна пътека в центъра на града...

Мъж на 26 години почина, след като дърво падна в центъра на Бургас и го премаза. Той е откаран в болница, където обаче лекарите не успели да го спасят. От общината обясняват трагедията със силния вятър в града.

26-годишният Пейо Янчев имал среща с чичо си на общинския паркинг. След кратък разговор двамата се разделят. Младият мъж тръгва към колата си

„В момента, в който изминах няколко крачки бях съборен от силен удар откъм гърба, паднах на земята. Станах и видях, че дървото, което е от отсрещната страна беше паднало, а племенникът ми не се виждаше. Веднага скочих и сред клоните видях, че тялото му е притиснато сред тях”, разказва д-р Петър Никифоров – чичо на загиналия.

С помощта на преминаващи хора, Петър качва младия мъж на такси и го кара в болницата.

По думите на началника на Спешно-приемното отделение - д-р Лилия Линкова, Пейо Янчев е пристигнал в състояние на клинична смърт, с тежка травма на гръдния кош, шийните прешлени и главата.

Лекарите успяват да стабилизират единствено сърдечната дейност на младия мъж. Два часа по-късно Пейо почива в отделението по реанимация

Бащата на загиналото момче коментира единствено, че момчето изглеждало така, сякаш камион е минал отгоре му.

Падналото дърво е 40-годишно от вида Конски кестен с височина 12 метра и диаметър на ствола 60 сантиметра.

От общината обясняват, че дървото е проверявано в края на 2010 година, когато е строен новият обществен паркинг. В документацията комисията е записала, че дървото е към категория за запазване, тъй като няма налични рани по ствола и короната на дървото.

Обяснението на общината за падането на дървото е липсата на влага през последните месеци, както и бурният вятър тази сутрин.

 

След инцидента, от общината коментираха за Новините на Нова, че не предвиждат извънредно обследване на дърветата в района, защото това се прави постоянно.

Репортер: Цеца Алексова