Те подкрепиха кампания срещу шофирането в нетрезво състояние

"Алкохолът е лош шофьор” – под това мото стартира петото издание на социалната кампания срещу шофирането в нетрезво състояние.
Рали състезателите Петър Гьошев и Екатерина Стратиева, Съюзът на бългаските автомобилисти, министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и посолството на Кралство Белгия подкрепиха кампанията.


На официалната презентация пред столичната зала „Арена Армеец” бяха показани специални очила, които симулират нарушените възприятия при употреба на алкохол.


„Представители на кампанията ще пътуват до по-големите български градове, където всички желаещи ще могат да опитат т. нар. „алкохолни очила” и в трезво състояние да си дадат сметка за измененията, които предивиква употребата на алкохол. Така организаторите се надяват да постигнат по-висока информираност на водачите и формирането на нова култура на пътя”, заяви автомобилният състезател Екатерина Стратиева.


Тя сложи чифт „алкохолни очила” пред камерата на Нова и заяви, че с тях не вижда нищо. Образът определено е двоен”. Стратиева постави и най-силните очила, равняващи се на 1,7 промила алкохол в кръвта, с които се оказа, че вижда пешеходната пътека като кълбо.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Йоана Гочева