Те поставиха транспарант на мястото на инцидента в Бургас

Нестандартна инициатива предприеха в Бургас приятели и роднини на премазания преди дни от стар кестен Пейо Янчев. Транспарант с надпис „Едно навременно отрязано дърво - един спасен човешки живот” ще призовава институциите за повече отговорност.


Инцидентът се случи на 17 септември при силен вятър и дъжд. Под ствола на 40-годишен кестен загина 26-годишният Пейо Янчев. Трагедията промени живота на родителите му, на съпругата и детето му.


Майката на Пейо, Бранимира, тъгува за починалото си дете. В деня на трагедията тя е била само на метри от него. Чакала го е в колата.


Бащата Алексей Янчев също е безутешен. „В нашия дом от 17 ноември промяната е огромна. Загубихме един невероятен син, който едва ли някой ще може да го замести и колкото и странно да звучи, от 17-ти в неговото дете се мъча да откривам неговите черти. Мъката е много голяма”, разказва той.


Броени дни след трагедията приятелите и колегите на 26-годишния мъж поставиха транспарант с надпис „Едно навременно отрязано дърво - един спасен човешки живот”.


Александър Ангелов, приятел на Пейо, заяви пред камерата на Нова: „Искаме да кажем, че е срамота такова нещо да се случва”.


В деня на трагедията от Общината бяха категорични, че комисия е сертифицирала дървото в края на 2010 година и според доклада то е било годно, за да остане.


Възпоменанието  премина под звуците на песен, която родителите и приятелите на Пейо свързват с работата му.

 

Повече информация гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова