Първият им албум излезе през 1997 г. и никой по това време не подозираше какъв успех ще има

Изпълнителите от Буена Виста Соушъл Клъб и носители на награда Грами, ще записват  нов албум. Първият излезе през 1997 година и никой по това време не подозираше какъв успех ще има.

Музикантите, които участваха в създаването на оригиналната формация бяха събрани инцидентно и повечето от тях дори не бяха свирили заедно преди това. Те обаче успяха да възродят интереса към кубинската музика, а успехът на албума предизвика истинска кубинска мания. Омара Портуондо е единствената жена във формацията и продължава да репетира усилено за европейското турне на групата през октомври.

„Това, което направихме с Буена Виста е най-доброто, което може да са направи. Издаването на нов албум обаче ще помогне да промотираме групата и да излезем отново успешно пред публиката, каквото винаги сме правили’, коментира Омара Портуондо.

За голямо съжаление някои от музикантите, част от първоначалната Буена Виста Соушъл Клъб, не са вече сред живите, но тяхната музика ще продължава да радва всички в очакване на новия им албум.