Парламентът разглежда проектобюджета за 2013 г.

 

Новите антикризисни мерки на гръцкото коалиционно правителство са били оставени "без никакъв коментар" от ръководителите на Тройката кредитори. Представителите на Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд подновиха разговорите си с Атина по предложените мерки за икономии.
 
Представителите на Тройката се срещнаха с финансовия министър Янис Стурнарас, а пред сградата на министерството бяха посрещнати от гневна група протестиращи. 
 
Финансовият министър е представил споразумението, постигнато между лидерите на трите партии в коалиционния кабинет на Андонис Самарас. Миналата седмица те се споразумяха по пакета от нови бюджетни съкращения, които трябва да бъдат направени в следващите две години. Предложеният от тях пакет е на стойност 11,5 млрд. евро. Това е и едно от поставените от кредиторите условия, които правителството трябва да изпълни, за да получи по-нататъшно финансиране. Следващият транш е в размер на 31,5 млрд. и е необходим за оцеляването на страната.
 
Междувременно стана ясно, че Гърция ще остане в рецесия за шеста поредна година през 2013 г., а  икономиката й ще се свие с близо 4%. Това се посочва в проектобюджета на правителството за следващата година, който се разглежда днес в гръцкия парламент.