Тя определи условната присъда от три години като "подигравка"

„На фона на тази огромна семейна трагедия тази условна присъда от три години за мен е подигравка с близките на загиналите, с трагедията на хората. Подигравка е да се дават такива ниски присъди, говоря не само за условните, но и за ефективните присъди”, заяви в "Здравей, България" Емилия Карабулева – майка на Мариана, която почина в Студентски град, премазана от маршрутка.


На 14 февруари Мариана и нейните приятели отиват да се забавляват в заведение в Студентски град. Движат се в пътното платно на бул. „Климент Охридски” срещу движението. В същото време маршрутка изпреварва автобус и помита Мариана. От удара младото момиче загива на място пред очите на приятелите си.


От прокуратурата изготвиха специално споразумение, според което шофьорът на маршрутката трябва да получи три години условна присъда. Родителите на Мариана не бяха съгласни и делото беше върнато в съда.


Рано сутринта майката на Мариана – Емилия, и приятелите на убитото момиче застанаха на бул. „Климент Охридски” и поискаха ефективна присъда за шофьора убиец.


Майката заяви, че иска ефективна присъда, каквато съдът прецени за правилна. Според нея обаче шофьорът на маршрутката трябва да отиде в затвора. „За мен това е справедливо наказание”, допълни още Емилия Карабулева.