С тези думи Надя Спасова, майка на Павлина, описа държанието на лекаря

„Той залиташе. Той миришеше на алкохол”. С тези думи Надя Спасова, майка на 35-годишната Павлина, която почина в събота в болницата в Дупница, описа държанието на лекуващия доктор в злополучната нощ.


Смъртта на младата жена предизвика някои важни въпроси, сред които дали е лекувана правилно.


Преди да почине, жената е била в кома от пет дни заради тежко здравословно състояние. Роднините обаче направиха оплакване от дежурния по това време д-р Атанас Дамов, който според тях е бил пиян.


След като помолили полицията да го тества с дрегер, устройството е отчело 2.37 промила алкохол.

 

Семейството разказа, че Павлина е страдала от шизофрения в продължение на 12 години. Близките на починалата обаче са шокирани от факта, че пиян лекар може да дежури.


От лечебното заведение са категорични, че д-р Дамов не пие, не пуши, не злоупотребява с лекарствени препарати и алкохол.


Д-р Любомир Таушански – директор на СБАЛ „Иван Рилски” Дупница заяви, че очакват да стане готов резултатът от проверката. Той е разпитал персонала си и по думите им лекаря не е бил пиян. От разговорите с останалите лекари обаче шефът на болницата установил, че Дамов е взел диазепам, който според него би отчел положителни стойности на дрегера.


Повече информация по случай може да гледате във видеото.


Репортер: Екатерина Николова