Журналистът разказа живота си в откровено интервю за „На кафе”

Всеки човек трябва да получи шанс да прави онова, за което мечтае, още на 16-годишна възраст. У нас това се случва едва, когато си на 42. А навършиш ли 46, вече трябва да отидеш на село и да гледаш кокошки. Това заяви в ефира на „На кафе” журналистът Мартин Карбовски.


В откровено интервю с Гала той разказа за образованието си, престоя си в казармата и старта на журналистическата си кариера. Сподели, че годините в Немската гимназия в София били толкова важни за него, колкото и времето, през което е служил.


„Гордея се със службата си, но не зная дали и без нея нямаше да стана същия пич”, каза водещият на „Отечествен фронт” и „Карбовски: Директно”.


След излизането си от казармата журналистът работи в Германия и за кратко в САЩ. За страната на неограничените възможности той заминава, когато вече има собствено предаване в Дарик радио.


Карбовски се похвали и с факта, че има две висши образования.


"В Лесотехническия университет се учех да правя мебели, а после завърших и журналистика”, сподели водещият.


В началото на 90-те години той редовно праща текстове на вестник „Ку-ку”, написани на пишеща машина и в един момент част от тях са публикувани. Така започва приятелството на журналиста с Любен Дилов-син, което продължава и до днес.


Как Карбовски подкара кола, същия модел, който си купил още на 26 и какво мисли за участниците във VIP Brother гледайте в днешния епизод на „На кафе” в Nova Play.