Оказва се, че фирмата е санкционирана многократно за административни нарушения

Отнемат лиценза на българската компания, неосигурила престоя на свои клиенти в турския морски курорт Мармарис. Близо 24 часа тридесет и шест наши туристи бяха изнудвани да платят отново за вече закупени услуги или да останат без подслон и без осигурен обратен транспорт.


Проблемът им вече е решен след намесата на българските компетентни дипломатически и правителствени служби.


Българите ще получат пълния пакет почивки, които са платили, но подвелата ги компания я очакват строги санкции у нас.


Българите пристигнали в турския морски курорт в понеделник. Първоначално ги настанили в тризвезден хотел, вместо в обещания пет звезден на първа линия. Но неприятностите им не свършили с това.


„Обади се един представител на Он Травел, който каза, че не е заплатено от Он Травел и че трябва да го платим ние. 350 евро искат на човек. Ако не, трябва да напуснем стаите”, заяви възмутено един от потърпевшите – Веселин Демирев.


При това, българските туристи не знаеха и как ще се върнат у нас, въпреки че някои от тях бяха заплатили и за самолетни билети. Потвърди го и партньорската компания на туроператора.


От министерството на икономиката, енергетиката и туризма се свързаха преди обяд с турските партньори на нашия туроператор и осигуриха престоя и храната на българите. Те трябва да поемат и обратния път на нашенските туристи при условие, че сумите бъдат възстановени от застраховката на ОН Травел.


Зам.-министъра по туризма Иво Маринов заяви: „Нямаме туристи, които да са в беда, така да се каже. Считаме, че ще се справим и с бъдещи случаи на тази фирмя, ако има”.


Фирмата е била санкционирана многократно за административни  нарушения.


Сега обаче дейността на туроператора ще бъде прекратена, съобщиха от министерството.


От Комисията за защита на потребителите съветват сключилите с туроператора договори за пътувания, все пак да се явят на местата за отпътуване, но там да се уверят, че всичко предвидено е предплатено от фирмата.


Повече по темата може да гледате във видеото.


Репортер: Данаил Глишев