Калина Крумова е сред организаторите на благотворителен концерт за безопасност на пътя

Водещата на сутрешния блок на Нова телевизия Калина Крумова е един от организаторите на благотворителен концерт в памет на жертвите на пътя, който ще се проведе във вторник, 20 ноември, в Зала 1 на НДК.

 

Каузата за безопасни улици ще подкрепят изпълнители от всички жанрове и възрасти - БТР, Графа, Миро, Нели Рангелова, Тони Димитрова, Славка Калчева, Дони, Нети, Мая Бежанска, Кали, Емилия, Стефан Илчев, Поли Генова, Калин Вельов и много други.

 

Събитието е второто поред от инициативата „Глас към небесата”. Първият концерт се проведе в Бургас през юни. 

 
В специално интервю за NovaNews.bg Калина Крумова разказа, че идеята се родила съвсем спонтанно, в разговор между чаровната водеща и майката на убитата на пешеходна пътека в Бургас Валя.
 
„Много са малко хората, които от своята лична трагедия и болка могат да направят нещо хубаво за другите”, сподели Калина.
 
Тя допълни, че набраните в хода на инициативата средства се влагат в подобряване на инфраструктурата - освежаване, осветяване и обезопасяване на пешеходни пътеки, както и организация на различни кампании за безопасност на пътя.
 
За да се сложи край на войната на колела, трябва всеки шофьор да носи отговорност, да има „човешкото усещане” за това да пази останалите на пътя, каза още водещата.
 
Организаторите на инициативата планират да подобрят пътната обстановка в Северна България.
 
Какво още сподели Калина Крумова за благородната инициатива гледайте във видеото.
 
Автор: Маргарита Стоянчева