Гергана и половинката й Николай споделиха пред Карбовски, че не са очаквали, че има толкова добри хора...

Историята на любовната двойка Гергана, която е хермафродит, и нейният приятел Николай предизвика голям социален отзвук след представянето й в предаването „Отечествен фронт” на 10 ноември.

Много хора пожелаха да помогнат на Гергана да сбъдне мечтата си – да стане истинска жена и да има деца.

По време на гостуването си в „Карбовски: Директно” Гергана сподели, че е много доволна от участието си в предаването, от реакциите на хората, с които се е сблъскала, и допълни, че по никакъв начин не се чувства изложена или засрамена.

Искам да благодаря на хората, които ми помогнаха, които ми изпратиха пари, на вашия екип”, заяви развълнувано Гергана.

След излъчването на историята на Гергана, екип от „Майчин дом” изявява желание да поеме нейния случай. Единствено след обстойни преглед, изследвания и консултации обаче ще стане ясно дали тя може да бъде лекувана при тях.

Всичко, което ще направим за нея, ще бъде напълно безплатно от наша страна. Готови сме да помогнем с всичко, с което можем”, обясни д-р Светлозар Славов от Първа гинекологична болница.

На въпрос на Карбовски дали вече се чувства близо до мечтата си, Гергана отговори, че „всичко зависи от Господ и от докторите”. Приятелят й пък сподели, че вече се чувства разтоварен от това, че хората са им помогнали и са готови да съдействат .

„Не очаквах да има толкова добри и искрени хора”, заяви Николай.

Гергана не знае къде е майка й и какво се случва с нея, допълни и че не иска, защото й е достатъчно, че съдбата е я срещнала с половинката й Николай, който я възприема такава, каквато е, и се обичат.

Цялото гостуване на Гергана и Николай в „Карбовски: Директно” гледайте във видеото.