Не искам полуграмотни хора да обясняват как ще режат главите на българите, допълни той

„Вчера в Пазарджик ние протестирахме срещу това, че на съда се оказва натиск и срещу това, че България е светска държава и ние не трябва да търпим такива хора”. Това каза в „Здравей, България”, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод делото за насаждане на радикален ислям у нас.

 

Той допълни, че не иска полуграмотни хора да обясняват как ще режат главите на българите и как жените ще ги правят мюсюлманки. По думите му преди да стане мюсюлманин Ахмед Муса е бил християнин - „ром от пазарджишката махала”. Според Каракачанов след това той сам си избира името Ахмед Муса, каквото е името на организатора на атентатите в Ню Йорк от 11 септември.

 

Лидерът на ВМРО повдигна въпроса и за адвокатите на обвиняемите. „Кой може да си позволи тези скъпи адвокати?”, попита той.

 

Според Юлияна Методиева от Българския хелзинкски комитет тези хора нямат нищо общо с атентаторите в Ню Йорк, както лидерът на ВМРО се опитва да ги припознае. Тя каза, че парите за адвокатите са платени от главното Мюфтийство. Каракачанов веднага й се противопостави, като заяви, че Мюфтийството не си е платило данъците към държавата и иска те да му се опростят, а плаща за скъпи адвокати.

 

На въпрос насажда ли се омраза между християни и мюсюлмани Методиева отговори, че нито тайните, нито явните свидетели са успели да обяснят какво е това радикален ислям.

 

„Омръзнало ми е да слушам Хелзинкския комитет, който защитава обратните, сепаратистите и сега ислямските сепаратисти и все ни обяснявате, че това не е престъпление”, отговори и  Каракачанов. Според него радикален ислям е,  ако това, което казват защитените свидетели е вярно - че се  проповядва "рязане на глави", че се дават пари на жените да ходят забулени. Методиева обаче твърди, че тези твърдения не са доказани и процесът продължава.