Наскоро семейството му поиска повече от доживотен затвор за убийците

„Няма да се предам и ще се боря с цената на всичко. Ще се боря за справедливост. Един доживотен затвор има шанс за този човек, а за един безвъзвратно отишъл си човек е нещо непоправимо. Аз нямам шанс да видя моето дете. Той няма шанс да се върне”.


Това заяви Галина Райнова, майка на убития преди повече от две години Борислав Райнов.


Наскоро родителите на убитото момче поискаха повече от доживотен затвор за убийците на сина си.


Припомняме ви, че през юли 2010 г. Борислав отива да помогне при конфликт между собственик на имот и самонастанили се роми. Но при свада Боби загубва живота си. Първият, обвинен в извършване на престъплението -  Славчо Димитров, се самоуби, като остави предсмъртно писмо. Родителите обаче се съмняват в съществуването на подобно писмо. Трима от задържаните – Траян, Трайчо и Здравко са пуснати на свобода.


„За мен всички, които са били там, са потенциални убийци. Не само тези, които са обвинени. Всички, които са били и са го удряли”, заяви още майката на Боби Райнов.


Семейството чака цели две години, докато се даде ход на делото за смъртта на сина им.


Майката обаче е удовлетворена от работата на следователката, работеща по случая, защото има голям брой разпитани лица. „Има 17 вещи лица, което също доказва съдебната експертиза”, заяви Галина Райнова.


Целия разговор в студиото гледайте във видето.