Според Иван Тодоров сградата е строена на силно геопатогенно място

Прокълнат блок в Русе взема редица жертви. Хората са в паника, че дори и молебен на поп не спрял злото. Техният блок периодично е разтърсван от жестоки драми. Вече 12 години съдбата на част от съседите следва сценарий като на филм на Хичкок. За този блок ви разказахме в "Здравей, България" на 8 ноември. Екип на "На кафе" посети мястото, за да проучи мистериозния казус.

 

„Направих едно замерване за този блок по карта, свалена от сателит. Строен е на силно геопатогенно място. Излъчванията под блока, буквално като фуния се проектират нагоре и се разширяват във височина, усилват се резонансно от бетонните блокове. Това по принцип увеличава болежките в хората, депресивните състояния. На такова място човек не живее и не се чувства добре. Това е една от предпоставките там да се случват всякакви неприятности. Свързано с някои от убийствата, станали във входа, там тегне някакво проклятие, което беше причината да не отида там”. Това обясни в "На кафе" радиестезистът Иван Тодоров.

 

Блокът напоследък придоби печална слава. Хората от Русе го наричат „прокълнатия блок”, тъй като много от жителите му в последните години намериха смъртта си по насилствен начин.

 

В този район има четири такива сгради, които носят имена на руски класици – „Пушкин”, „Лермонтов”, „Достоевски” и „Некрасов”. Те се едни от първите високи сгради, строени в крайдунавския град.

 

Всичко по темата може да гледате в Nova Play