Всички оплюха Костов, не можех да слушам такива неща

„Напуснах СДС, когато видях, че тръгва в съвсем лоша посока”. Това заяви проф. Александър Чирков в интервю за предаването „Събуди се”.

„Вместо да изграждат структури, които да са в полза на обществото, те търсиха хора: „А ти знаеш ли коя е тази? Снаха е на еди-кой си. А този е син на еди-кой си” Ето с това се занимаваха”, заяви професорът, който е бил част от координационния съвет на СДС.

Според Чирков през годините на прехода е имало един доста силен и умен човек.

„Това е господин Костов. Когато България тотално банкрутира, този човек от 1 долар за повече от 3000 лева, стабилизира икономиката. После всички него го оплюха. Не можех да слушам такива неща и напуснах координационния съвет”, заяви проф. Чирков. Той сравни бившия премиер с Богдан Филов.

Според Чирков днес политиците трябва да внимават какво обещават на избирателите.

„Когато надеждите се разбиват, защото ситуацията е такава, по-старото население се отчайва. Остаряването, усамотяването, липсата на пари озлобява населението. Младите виждат какво става и напускат страната”, заяви проф. Чирков. Така според него се губи работна сила и хора, които да работят за изкарване на пари за пенсиите.

Цялото интервю гледайте във видеото