Водещата Мирослава Иванова търси различни гледни точки по темата „за” и „против” АЕЦ "Белене"

Ще има ли България нова ядрена електроцентрала, как да дадем своя глас по време на предстоящия референдум и какво е бъдещето на ядрената енергетика у нас – това са само част от въпросите, които ще поставя най-новата рубрика на Новините на Нова – „Въпросът за АЕЦ”. Тя стартира от 17 декември (понеделник) и ще се излъчва всеки делничен ден (с изключение на празничните дни), веднага след централната емисия новини.

 

Водеща ще бъде Мирослава Иванова, която зрителите на Нова ТВ добре познават от съботно-неделния блок „Събуди се”.

 
„Вярваме, че ролята ни като медия в този момент е изключително важна. За да направи своя отговорен избор, всеки един от нас трябва да е преди всичко много добре информиран. Това ще бъде и основната ни цел – да предоставим на зрителя различни позиции и гледни точки, които да му помогнат да избере своята гражданска позиция”, коментира Мирослава Иванова.
 
В ефира на медията тя ще търси различни гледни точки, мнения и коментари по темата „за” и „против” АЕЦ "Белене".
 
Място в рубриката ще намира както полезна информация за това как да дадем своя глас и какво да направим в самия ден на референдума, така и по-задълбочен коментар и анализ. Трябва ли да развиваме ядрената си енергетика и имаме ли нужда от АЕЦ „Белене”? Кога допитването се признава за валидно и колко ще ни струва? Какви са плюсовете и минусите за страната и какво да очакват хората, които живеят в региона? Какво ще стане, ако отговорим с „да” и политическа игра ли е референдумът или пряка демокрация? Това са само част от въпросите, които рубриката ще постави за дискусия. 
 
Последният епизод на „Въпросът за АЕЦ” ще бъде излъчен на 25 януари, а в деня на самия референдум, 27 януари, ще има специално студио – „Отговорът за АЕЦ”. 
 
Всичко, което ви интересува по темата, можете да зададете като коментар под статията.