Това заяви бившия вътрешен министър Румен Петков в предаването „Карбовски: Директно”

„Този Изборен кодекс предполага измама, на каквато очевидно управляващите от ГЕРБ са способни. Управляващите са разделили страната на седем части и групи от „Информационно обслужване” ще тестват на предстоящия референдум начини за мошеничество на изборите. Нещо повече, София-град с трите си избирателни района и София окръг, имам основание да подозирам, че те ще тестват манипулацията от секционния протокол нататък”.


Това заяви пред водещия Карбовски бившия вътрешен министър от правителството на Станишев – Румен Петков.


В студиото той коментира и думите на министър Цветан Цветанов за липсата на доверие от страна на Америка към нашите служби и МВР.
„Аз мисля, че сега нещата идват по местата си. Тоест, това, което аз съм имал като очаквания, че съм бил оклеветен пред Американското посолство и пред тогавашния посланик, лъсва в цял ръст. Но въпреки това искам да подчертая, че никъде, и на първо място в България, срещу мен не е водено такова разследване за някакво мое съпричастие към наркотрафик, защото това е абсурдно твърдение. Това беше потвърдено много категорично и от Прокуратурата и от следствените органи в България, така че по този начин нещата се изясняват”, обяви в ефира на Нова телевизия Румен Петков.


„Те са ме натопили и сега го използват в чисто политически план. Цветанов тогава беше министър на вътрешните работи, когато това се случи”, бе категоричното мнение на Румен Петков. Той цитира, че по негово време България е била извадена от списъка на държавите, произвеждащи синтетични наркотици и този акт той определи като „изключително признание от страна на Държавния департамент на Съединените щати”.


По думите на Петков, докато той е бил вътрешен министър на страната, в министерството се е работило усилено. „Друг е въпросът, че тогава, когато са идвали ключови фактори от разузнавателното управление, ние не сме ги развявали на байрак. Не сме ги показвали по вестниците, а сме имали съвсем оперативни взаимоотношения, полезни и за двете страни. Аз продължавам да твърдя, че Съединените щати са ключов партньор за нас, стратегически”, допълни още той.


Според него е притеснителен факта, че не са ясни темите, по които премиерът Борисов е говорил с американския президент Барак Обама по време на визитата си преди около 15 дни. По думите му българското общество трябва да знае, ако по време на срещите е поет ангажимент от страна на България срещу други наши ключови партньори.


Петков коментира също и нахлуването на френски разузнавачи край село Коиловци с думите: „Тези французи извършват опит за убийство на български гражданин”. И после риторично попита дали България е в състояние да защити своите граждани.


Какво още заяви Румен Петков за братя Галеви, случая Коиловци, Брендо и други случаи може да гледате във видеото.