Организаторите на мероприятието обясниха, че рапърът е поискал хонорар за участието си

Криско отказа да пее за болно момче, обявиха медиите в понеделник. Рапърът излезе с отворено писмо до медиите. В него се казва, че един от организаторите на концерта Стоян Стоянов, който е поканил Криско, обяснил, че за него и още един изпълнител е предвидено да има хонорар.

 

Впоследствие Криско дори направил отстъпка в хонорара си и поискал част от парите да отидат за 16-годишния Миро, болен от рак на белите дробове.

 

Организаторът на концерта Стоян Стоянов застана пред камерата на Нова, за да обясни как се е стигнало дотук.

 

„Не сме съгласни с твърдението, първо на пиара, че ние сме се обадили и сме му предложили хонорар за благотворителен концерт. Това беше негово изискване. Ние се обадихме с молбата да присъства на концерта, като нашето желание беше да е без хонорар, ако е възможно, защото все пак е благотворителен концерт. Това беше отказано. Пожелахме да е половината хонорар – това беше отказано. В крайна сметка, тъй като хонорарът му е завишен за декември месец, той ни остави хонорара, който му е преди декември, разликата е 20-25%”, категоричен бе Стоян Стоянов.


Ето и историята на Мирослав Петков, който е 10-ти клас в Природоматематическата гимназия в Сливен. След като е усетил болки в ребрата през септември е потърсил лекарска помощ. След редица изследвания разбира, че е болен от рак. Заболяването му се нарича „Сарком на Юик”. Това е вид рак, който произлиза от костите. При Миро обаче са се получили метастази в белия дроб и след операция са премахнати много от тях.


След като всички приятели научават за тежката диагноза на Миро, решават да съберат средства за първоначалните интервенции. Чрез социални мрежи те организираха благотворителен концерт в Сливен. В него участваха местни групи и певци. С финансова помощ се включиха и общинската администрация, политически структури, както и множество граждани. В петък миналата седмица инициативата достигна и до Стара Загора, където се проведе благотворителен концерт в помощ на Миро. В него е трябвало да участва и нашумелият изпълнител  Криско. Но той не се явил на сцената.


„До мен стигна, че Криско е искал хонорара си преди самия концерт. Но организаторите са му казали, че не могат преди самия концерт, а до два три месеца. И дори, доколкото разбрах са му предложили договор, за да му изплатят сумата”, обяснява Мирослав Петков.


Миро все още не знае колко пари са необходими. Ще научи след празниците. Най-вероятно лечението му ще струва скъпо и ще се води извън България. Тогава той и семейството му отново ще разчитат на помощ от хората.


Нова телевизия потърси за позиция и самия рапър Криско, но той не можа да изрази лично своята позиция, поради ангажименти.


Повече по темата може да гледате във видеото.