Наказани служители и снегопочистващи фирми ще има, заяви регионалният министър

Вече няма затворени пътища в страната. В това увери регионалният министър Лиляна Павлова в предаването „Карбовски: Директно”.

Павлова уточни, че затворени са само някои проходи, които винаги се затварят при зимни условия.

През последните дни навяванията в някои части на страната са били толкова силни, че дори снегорините не са можели да работят.

„Снегорините губеха пътя и изпадаха в канавката, затова затваряхме пътища”, поясни министърът. „Пускахме фадроми от двете страни на всеки един от пътищата само и само да можем да отворим пътя максимално бързо”.

Що се отнася до масовото изнасяне от София министърът коментира, че изходите на столицата днес са били задръстени.

„За съжаление, имаше много тежка катастрофа на 63-тия километър на магистрала „Тракия”, така се получи задръстване от около 10 километра”.

По думите на Павлова вече няма бедстващи хора. Министърът призова шофьорите да звънят на Ситуационния център преди да тръгнат на път, от където ще им кажат каква е обстановката по пътя, по който искат да пътуват.

Наказани служители и снегопочистващи фирми ще има. Павлова призна и че се е скарала на някои шефове на областни пътни управления.

„Трябва да знаят кой им е шефа”, заяви Павлова. „Разнопосочната информация съсипва хората, а после се чудят защо ни се сърдят. Полудявам когато чуя за едно и също нещо две различни информации”.

Цялото интервю с министър Лиляна Павлова гледайте на Nova Play