Станислава Христова разбира какво е да ти се случи истинско чудо

В рубриката „Най-добрият човек” на „Станция Нова” тази неделя гостува Станислава Христова – жената, която роди здраво бебе, след като преживя два инсулта и кома по време на бременността си.

 
Станислава и нейните най-близки хора разказаха за ужаса, който са изживели, през пролетта и лятото на тази година.
 
Младата жена разбира, че очаква второто си дете през януари. Около три месеца и половина по-късно тя е повалена от инсулт. Лекарите дават надежда за живота й и този на бебето в корема й, но са категорични, че следващите 20 дни ще са критични.
 
В самия край на този период Станислава получава втори инсулт и изпада в дълбока кома. Тогава медиците заявяват пред съпруга й Мирослав, че за тях родилката вече е мъртва. Предлагат да опитат лечение със силни медикаменти, което обаче би наложило прекъсване на бременността.
 
Тогава се появява спасителят на семейство Христови – д-р Мирослав Лилов. Той се съгласява да направи на Станислава операция, която може да я върне към живота. И чудото се случва! След интервенцията жената излиза от кома, възстановява се изключително бързо и се оказва, че двата кръвоизлива в главата й няма да дадат каквото и да било отражение на здравето й.
 
В края на август младата жена ражда своето второ бебе, което също е напълно здраво. Кръщава го Мирослава - на двамата най-важни мъже в живота си – съпругът й и лекарят, който й помага в най-тежкия момент.