Това коментира в "Здравей, България" разследващият журналист и главен редактор на „168 часа” Слави Ангелов

"Прокуратурата направи огромни грешки, дори брутални грешки по делото „Наглите”. Това каза в предаването „Здравей, България” разследващият журналист и главен редактор на „168 часа” Слави Ангелов.

 

„Камелия Бончева доживя да види справедливост, тъй като имаше присъди и то доста тежки”, каза той. Журналистът припомни, че първо е отвлечен Ангел Бончев. Той е държан 50 дни в много тежки условия, като дори му е отрязан един пръст. След това се плаща откуп от около 400 хиляди лева. Парите носи съпругата му Камелия Бончева. Но внезапно, вместо той да бъде освободен, Камелия е отвлечена, а съпругът й е освободен, за да намери пари за нейния откуп.

 

Слави Ангелов каза още, че преди задържането на „Наглите” е имало голям проблем с това, че е изтичала много информация от МВР. При тяхното задържане министър Цветан Цветанов е осигурил щаб от много малка група от хора, които да се занимават с този случай, за да не изтича информация. „Тогава те работеха с Бойко Найденов”, каза Ангелов.

 

Според него в нашето правосъдие това е едно от първите по-тежки дела, което има някакъв успех. „За съжаление не получиха доживотни присъди, тъй като част от тях са много брутални хора”, каза журналистът и допълни, че смъртта на Камелия Бончева ги превръща в убийци.

 

Според него проблемът е навсякъде, но повече в прокуратурата. В някаква степен и в МВР, където има неподготвени хора. „Излязоха доста притеснителни факти около работата на прокуратурата, много хора съдят България в Страсбург заради техни провали. Време е те да понесат отговорност заради това”, аргументира се той. В съда според него е по-малкият проблем.

 

Целия разговор със Слави Ангелов гледайте във видеото.